Breaking News
Loading...
Saturday, January 26, 2013

Info Post
Ugye ti is észrevettétek? A fotóik kétharmadán fehérneműben vagy meztelenül pózolnak a plus size modellek, elég csak a híres olasz Vogue címlapra gondolni. Én sokat olvastam utána és saját véleményem is van amit úgy szeretnék kifejezni, hogy senkit ne sértsek meg. 
Tagadhatatlan tény, hogy ezeken a nőkön több "fogni való" van mint straight size modell társaikon akiket még mindig előnyben részesítenek a dizájnerek. Az ő szemükben a ruháé a főszerep, mert legjobban rajzokon és vállfán szeretik a kreációjukat viszont látni és egy lány minél vékonyabb annál kevésbé változtatja meg a ruha eredeti formáját. Nem hibáztatom őket, hiszen művészek és néha hajlamosak megfeledkezni arról, hogy nőknek terveznek nem maguknak. A stylist szakma elvileg ennek orvoslására jött létre, útmutatást nyújtanak az embereknek, hogy megtalálják saját stílusukat a tervezők által nyújtott lehetőségek tengerében. Elkövették a stylistok és divatszerkesztők is azt a hibát - ha ezt annak lehet nevezni - hogy betegesen törekszenek a tökéletességre bármi legyen is az. Ebben az egészben még semmi rossz nem lenne, ha mi olvasók, fogyasztók, vásárlók és fashionisták nem ezt az irányt gondolnánk természetesnek és közben pedig panaszkodunk, hogy ránk nem gondol a divatipar. Akkor tudatosult ez bennem igazán amikor egy  címlapfotózáson egyik gyakornok társam hason fekve fogta a 180 centi magas 60 centis derekú lány ruháját én pedig óriás kapcsokkal csíptem össze rajta hátulról. 
Robyn Lawley
Félreértés ne essék szerintem a vékonyabb modellek között is vannak gyönyörű nők, nem szeretem általánosan "legirhesezni" vagy "leanorexiázni" őket, de a szememben Robyn Lawley vagy Tara Lynn épp olyan jó modell mint Lindsey Wixson vagy Cara Delevingne. 
Tara Lynn
Mi köze ennek a meztelen fotózásokhoz? Az ilyen szép idomú modellekre nehezebb úgy ruhát adni, hogy ne a testükön legyen a hangsúly hanem a ruhán. A plus size modellek erőssége a formásság mellett a ragyogó, sima bőr és ezt vétek lenne eltakarni. Le a kalappal az olyan stylist előtt aki veszi a fáradtságot és megtalálja a tökéletes hangsúlyt a ruha és modell között. Szerencsére van ilyen is és nem csupán a példányszám növelése a cél ruhátlan fotókkal. Ez az ID magazin címlap az egyik kedvencem akárcsak Candice Huffine.




Persze rajtuk kívül is léteznek még modellek ebben a kategóriában, úgy mint Fluvia Lacerda és a magyar Erika Demmer.


Na meg a feltörekvő újakról se felejtkezzünk meg a kedvenceim közé tartoznak Ottavia Lepera, Louise O'reilly, Naomi Shimada a magyarok közül pedig Eva Farkas.


Size can't stop me!





Képek: http://www.fordmodelsblog.com/,http://i-donline.com/,http://www.vogue.it/

0 comments:

Post a Comment